Nestjes

Af en toe fokken wij een nestje met een van onze honden. Na uitvoerig stamboomonderzoek wordt een geplande combinatie ter goedkeuring voorgelegd aan de rasvereniging VHB. Nadat de fokaanvraag is goedgekeurd, is het wachten tot de hond loops wordt. Vaak melden geïnteresseerden zich al lang van tevoren aan maar dat wil niet zeggen dat alle puppies meteen al verzegd zijn. Tegen de tijd dat een geslaagde dekking heeft plaatsgevonden houden we iedereen op de hoogte via deze site en social media.

 

Wij verwachten geen puppies in 2017

(We do not expect puppy's in 2017) 

 

Gezondheid

Een goede gezondheid staat natuurlijk voorop. De ouders van een nest zijn daarom altijd officieel geröntgend. De rasvereniging keurt combinaties van ouders met de volgende uitslagen goed: AxA, AxB, AxC, BxB en BxC. Puppies mogen het nest verlaten als ze 8 weken oud zijn. Ze hebben dan hun eerste puppy-enting gehad en zijn diverse keren tegen wormen behandeld. De dierenarts zorgt ervoor dat ze een Europees paspoort (entingsboekje) meekrijgen. Uiteraard krijgen ze een officiële stamboom (afgegeven door de Raad v. Beheer en erkend door de FCI).

 

Een hond voor het leven

Onze puppies worden in huis geboren en groeien daar ook op. Zo komen ze al op jonge leeftijd in aanraking met de alledaagse dingen uit het leven en krijgen ze hun eerste lessen in socialisatie. Als ze naar hun nieuwe huis gaan, moeten ze nog heel veel leren. Dit betekent dat ze niet alleen zindelijk gemaakt moeten worden en banken en schoenen heel moeten laten. Voor gehoorzaamheid, gedrag en samen spelen worden goede cursussen aangeboden. Verder is een overdosis liefde, aandacht en veel spelen en bewegen zeker net zo belangrijk.

Wij vinden het belangrijk dat toekomstige baasjes zich goed in het ras verdiept hebben om teleurstellingen te voorkomen, met uiteindelijk een noodzakelijke herplaatsing van de hond. Op deze site staat natuurlijk veel basisinformatie over het karakter en de specifieke raseigenschappen. Wij maken dan ook altijd eerst een afspraak met geïnteresseerden om ze kennis te laten maken met onze honden en om aanvullende vragen te beantwoorden.

 

Meer informatie

Wij hebben voor 2017 geen fokplannen. Mocht u belangstelling hebben voor een puppy of wilt u geheel vrijblijvend meer informatie over dit geweldige ras, dan kunt u ons telefonisch of per mail bereiken.

 

Sandra & Edwin
0516-480985
info@pumi.nl