Györgyudvari Cudar Bejgli (Enya)

Enya was onze eerste Pumi. Toen ze op 30 april 2007 bij ons kwam wonen was ze inmiddels 1 1/2 jaar oud. Ze is geboren in Dinnyés Hongarije.

Voor veel hondenrassen is een goede socialisatie als pup heel belangrijk. Voor een pumi geldt dit zeker. Enya heeft dit in haar jeugd helaas moeten missen, waardoor zij altijd bijzonder gereserveerd is gebleven naar vreemden. Gelukkig gold dit niet voor ons. Nadat zij bij ons kwam wonen heeft zij nog een keer haar volledige vertrouwen weten te geven en is ze een heerlijke lieve huishond geworden.

Door haar gereserveerdheid is ze nooit echt succesvol geweest op shows. Ze vond het daar ook echt niet leuk. Behendigheid bleek wel helemaal haar ding. Ze heeft jaren succesvol wedstrijden gelopen bij de FHN en Cyno waarbij ze vaak met een prijs thuis is gekomen.

Enya is de stammoeder van onze kennel. Ze heeft 4 nestjes gehad en is onder andere de moeder van Ayla. Haar kinderen zijn bij baasjes door heel Europa terecht gekomen.

In 2015 kreeg Enya last van overgeven en was ze steeds sneller moe. Uiteindelijk bleek ze last te hebben van meerdere tumoren waarvoor ze niet meer geopereerd kon worden. Ze is uiteindelijk, veel te vroeg, op 27 oktober 2015 overleden.