Kennel

Het enthousiasme voor dit spontane Hongaarse ras kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Na meer dan 15 jaar met een Puli rond te hebben gezworven, bleek de Pumi voor ons de ideale hond te zijn. Een lekker fel en eigenwijs karakter, zeer baas gericht, intelligent en watervlug. Verder zijn ze qua vacht heel wat praktischer dan de Puli.

Inmiddels bestaat onze kennel uit meerdere pumi's waarmee wij graag wandelen, behendigheid lopen en waar we af en toe een nestje mee fokken. Bij het fokken vinden wij een goed karakter en een rastypisch uiterlijk vanzelfsprekend. Daarnaast is ook de will to please een belangrijk eigenschap.

Wij zijn veel met onze honden bezig. We doen onder andere puppycursussen, gehoorzaamheid, dogdance en agility. Ook gaan we bij gelegenheid met ze schapendrijven, coursen, zwemmen of naar de renbaan. De honden die dat leuk vinden gaan regelmatig mee een blokje om naast de fiets. Zo doen we met elke hond wat hij of zij leuk vindt. Ook zijn wij af en toe op een hondenshow te vinden, zowel nationaal als internationaal. En uiteraard mogen de honden zo vaak als we de kans krijgen lekker uitrennen in het bos, op de hei of op het strand.